Beneficiile pe care le oferă organismului acest fruct exotic nu pot fi contestate. Toată lumea știe că vitamina C din compoziția lui este o substanță esențială pentru întărirea sistemului imunitar, dar beneficiile nu se încheie aici. Portocalele reduc colesterolul, previn bolile renale, țin la distanță constipația, întăresc vederea, te energizează, reglează tensiunea arterială și previn îmbătrânirea prematură.
Cu atât de multe avantaje pe care îl oferă consumul acestui fruct miraculos, cine se mai gândește la greșelile pe care le face atunci când îl mănâncă? Dar ar trebui să tragi un semnal de alarmă pentru că ele îți vor afecta sănătatea.
Nu speli coaja portocalelor Din moment ce nu o consumi, probabil te gândești că nu are sens să speli coaja acestui fruct, dar aceasta este prima greșeală pe care o comiți. Atât substanțele chimice cu care sunt tratate aceste citrice, cât și microbii sunt un factor de risc pentru organismul tău.
De aceea, înainte de a consuma o portocală, spală-i bine coaja și dezinfectează-ți mâinile, altfel vei contamina pulpa. Pentru a elimina orice urmă de murdărie, poți să speli fructele cu bicarbonat de sodiu.