Chiar dacă mănânci sănătos și te ții și de exercițiile fizice, organismul tău nu poate funcționa la capacitate maximă fără un somn corespunzător. Nu dormi suficiente ore pe noapte. Un adult are nevoie de 7-9 ore de somn pentru a se simți odihnit a doua zi. În astfel de condiții, nevoia de a bea cafea ar trebui să dispară.
Folosești perne numai sub cap. Dacă dormi pe spate, ar trebui să îți pui o pernă sub genunchi. La fel și dacă dormi pe o parte și în orice altă poziție imaginabilă.
Coloana trebuie să stea cât mai dreaptă, iar pernele te ajută să o menții astfel. Dormi pe burtă. Această poziție poate determina apariția unor probleme cu respirația.
Totodată, cei care obișnuiesc să doarmă așa au tendința de a-și întoarce capul pentru a putea respira, lucru care poate afecta coloana și gâtul. Bei alcool înainte de culcare.
Deși un pahar de vin te poate ajuta să dormi mai bine, limita poate fi foarte ușor depășită. O cantitate de alcool nepotrivită te va face să te trezești de mai multe ori pe noapte pentru a bea apă sau a merge la toaletă, tu nemaireușind să te odihnești.
Nu ai o oră de culcare.
Dacă marțea adormi la 9, iar joia stai până la patru dimineața la seriale, organismul tău nu va ști să-și stabilească o oră la care să intre în repaus, implicit, la care să te trezească. Prin urmare, diminețile tale vor fi groaznice în continuare.
Dormi până târziu în weekend. Diferențele majore între programul de somn din weekend și cel din timpul săptămânii pot afecta serios capacitatea de concentrare.